6 Temmuz 2020 Pazartesi

One Ok Rock / J-Rock Esintisi


    Daha önce hiç J-Music'ten veya J-Rock'dan bahsetmedik bu blogda. Olsa olsa J-Drama. Şimdi öncelikle bilmeyenler için Japonya'nın müzik sektörü Kore'ninkine göre çok farklı onu bir kavrayalım.

    Kısa bir giriş olarak kısacık özet geçeyim. Şimdilerde pek çok kitleye ulaşan K-Music'in temeli Japonya'ya dayanır. (Neden bu kadar çok benimsenip sattığı başka bir post konusu, vaktim olunca olmazsa olmaz bu yazıyı bir de ben yorumlamak istiyorum.) Japonya'nın adım adım büyüttüğü müzik piyasasına çok benzer bir piyasayı da Kore kurar.

    Eğer DBSK'in ilk zamanlarına denk geldiyseniz bunu çok rahat anlarsınız. Jaejoong'un tutam tutam ayrılıp uçları kıvrılarak gözümüzü çıkarmaya meyilli,kabarık saçlarını herkes hatırlıyordur. İşte bu stil K-Pop'ın kendi yoluna evrilmeden önceki zamanlarından. Hemen hemen çoğu J-Rock grubu hala o tarz saçları kullanıyor. Yok ben o saçları görmedim diyenler için de bir link bırakalım buraya. Demek ki neymiş? Kore'nin en büyük eğlence şirketi olsan da stil danışmanını dikkatle seçmeliymişsin ahahaha. Şaka yapıyorum tabi ki. O zamanlar bu moda. 2008-2014 arası da aegyo dolu, pofidik pofidik kız grupları doluydu ortalık mesela. O zaman moda neyse o. Ha şimdi de çıkıyor masum konsept ama eskisi gibi çok değil ve içine başka konseptleri de harmanlayarak yapıyorlar. Amaaaan konumuz One Ok Rock,ben ne konuşuyorum desenize ne yapıyorsun diye???

    Daha sonra K-Pop kendi yoluna evrimleşmiş ve ortaya daha Avrupai, daha ılımlı bir tarz çıkmış. Japon gruplarının müziğini ya sever ya sevemezsiniz. K-Pop'ın şimdi daha global olmasında ve her gün daha devleşmesinde bu ılımlı tarz da önemli.



 Ben J-Pop'ı fazla şekerli, J-Rock'ı da fazla sert bulduğumdan o sularda hiç yüzmedim. Çünkü Japonlar ne yaparlarsa dibine kadar yapıyorlar, İstisnalar elbet var. Ama geneli böyle. Ama bundan dört yıl önce, yolculuk için dinlemeye bir grup ararken bir aralar sürekli kulağıma çalınan ''One Ok Rock'' adı geldi. Ama öyle bir cahillik ki kısa bir gugıllamayla farkettim J-Rock grubu olduklarını. J-Rock ile tek ilgim Miyavi ve Gackt'tı ama ben napayım??

    One Ok Rock'da diğer gruplar ne yapıyorsa onu yapıyor aslında. Ama ben onları daha ılımlı buldum. Müzik tarzları kulağıma daha yakındı.Tam JRock değil yaptıkları (Rock'a bayılırım. Ama çok serte kaçmadığı sürece) Bir de J-Rock ile biraz haşır neşir iseniz bilirsiniz. İlla şarkının bir yerinde sololar havada uçuşur,enstrümanlara abanılır falan. Bu benim kulağımı biraz yormuştur hep. One Ok Rock'da yapıyor. Ama daha soft sanki. Tarzlarında da yazıyor zaten. Alternatif Rock,Pop Rock. Kendileri daha Avrupai tarzdalar. Tabi bu dediğim daha çok son albümleri için geçerli. İlk albümlerinin tarzı daha sert. Ama son albümleri daha farklı. O yüzden fazlasıyla global bir grup. Yurtdışında konserler konserler. Hiç bir konsere de 5SOS'sız çıkmıyorlar maşallah (Evet fangörller bizimkiler 5 Seconds Of Summer üyeleriyle kankitolar.)

One OK Rock'ın bu başarısının altında yatanlardan birisi de her tarzı kaldırabilmeleri bence. Adamların akustik versiyonlarının güzelliği dillere destan, ama Rock deyince de ellerine kimse su dökemez. Ne yapsalar en güzelini yapıyorlar, karşılığını da alıyorlar.

    Görünüş itibariyle de bakarsanız One Ok Rock'ın Avrupai bir görünüşü var. Saçları,giyimleri,özgün tarzları hatta Toru'nun yüzüyle ahahaha.



Gruptan biraz bahsedecek olursak 2005 yılında oluşturulan grup 5 kişi ile spot ışıklarına bir merhaba diyorlar. İsimleri One O'Clock'tan geliyormuş. Haftasonları prova yaptıklarında hep öğleden sonra birde yaparlarmış. Grubun kurucusu da Toru arkadaşlar bilginiz olsun.

One Ok Rock çok beğenilen bir grup olmuş.Etkinlik biletleri falan su gibi akıyor. Ama 2006 yılında grubun başından beri oricinıl bateristi olan Tomo gruptan ayrılıyor ve benim fındık kurdu Tomoyam gruba geliyor. Grup yine 5 kişi aynen devam ediyoruz. Öyle ki oricinıllık gitmesin diye aradık taradık gruba aynı isimli adam aldık, evet.
Grubun son hali bu resimdeki gibi oluyor 2009'a kadar;



Ama bitmedi, daha sonra harika bir suratı olan, melez olduğunu düşündüğüm ( ki öyleymiş) Alex 2009 yılında gruptan ayrılıyor. (One Ok Rock Turkey'de tutuklandığı yazıyor. Ayyy kııız ne haltlar yedin de taktırdın kelepçeyi Alex?)

İşin aslı şöyle. Tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Alex daha sonra gruptan ayrılıyor. Grubun geçirdiği en zor zamanlar bu zamanlar. Alex'in pozisyonunu dolduracak bir üye istemezler. Ryota bassı bırakıp gitara geçmeyi düşünür. Şimdi onun kısımlarını Toru tamamlıyor. Baya zorlanıyorlar anlayacağınız.

 Eski üye Alex,Tam adıyla Alexander Reimon dünyalar yakışıklısı bir çocuk. Ama bu işlediği suçu yok etmez, taciz gibi bir şey konusunda suçluysa da çekecek tabii cezasını. Olan bizim One Ok Rock bebişlere olmuş, o ayrı.


Sonuç olarak bu şekilde şimdiki hallerini alan grup dünyalar tatlısı bir ekip oluyorlar. Hepsini ayrı ayrı sevesim var. Bir avuç deli hepsi, yiyeceğim. Grubun son hali;



 Şimdilik grup bıraktığımız yerde duruversin. Buradan üye tanıtımlarına atlayalım.

Üye Tanıtımları

Taka

Doğum Tarihi: 17 Nisan 1988
Pozisyonu: Ana vokalist

Taka ile ilk izlenimim Ferman Akgül'e benzediğiydi. Hülalala demeden açın google'u, bakın uzun saçlı fotoğraflarına. Sakalı saç şekli benziyor işte aahahah. Cidden benziyor, ısrarcıyım. Taka'yı her yerde, ama her yerde şebek hareketler yaparken bulmak işten değil. Kameralara bu yüzünü göstermeyi seviyor kendisi ahahaha.

Taka eskiden News diye bir grubun üyesiymiş. Eee ana sanatçı baba sanatçı, sanat hayatı erken başlamış Taka'nın da. Ama zengin bir ailede büyümekten nefret etmiş, çocuğum ilgisiz kaldı sanırım ün şan şöhret derken... Bu çocuğumuz da gitar, bateri, piyano, yani her türlü müzik aletini itinayla çalıyor. Taka artık müzik yapmak değil, müzik olmaz istiyor anlaşılan.
FTISLAND'ın Hongki'siyle de best friend kendisi.

Taka gruba katıldığında tam bir problem çocukmuş. O ara zor zamanlar geçirip şirketten atılan, özgüvensiz çocuk Taka'yı o günlerde grupta sevmeyen üyeler olmuş. Hatta arkasından, onu bulup getiren Toru'ya çemkirmişler. ''Ayyy niye getirdin bilmem bu sorunluyu bize, çok lazımdı sankii!'' falan demişlerdir herhalde ne bileyim. Ama şimdi dördü de bayılıyorlar birbirlerine ahahaha. Taka'nın bir adet TTR dövmesi var :") Toru, Tomoya, Ryota. One OK Rock'ı ailesi olarak görüyor zaten <3

Hayran olduğu ilk rock grubu RIZE diye bir grupmuş. Şimdi korkunç bir espri yapardım ama, ayıp olmasın ahahaha. Şimdi de Linkin Park hayranı. Kaliteli müzikten anlıyor bizim oğlan.

Ama Taka olmasa grup eksik kalırdı. Mükemmel bir vokal Taka. Çocuk oraların Pitbull'u gibi herkesle bir feat durumu. Ben olsam ben de bu çocukla düet yapardım ama şimdi. Vokal rengi öyle güzel ki ne söylerse söylesin mükemmel gidiyor çocuğa. Şarkılarda sesi gerçekten bal gibi geliyor. Dinlemelere doyamıyorum. Hele bir Wherever You Are söylesin Live'da, kafaları yersiniz, aşığım ses rengine.

Taka Pillowtalk Cover :Zayn'e ait bu şarkıyı bilmeyeniniz yoktur büyük ihtimal. Öyle güzel kavırlamış ki (kavır????) dinle dinle bıkamıyorum. İçim huzur doldu resmen Taka yaa nolur bana da söyle bir kereeee.

Taka Hello Cover :Bu şarkıyı da artık duymayan yok. Dev sesli Adele bacımızın rekortmen şarkısı hakkında baya tartışmalar olmuştu hatırlarsanız. Taka ise bir söylemiş ki içimden canımı söküp alsa ''Al al ehehe bal sesli çocuk...'' diyeceğim. Hipnoz ediyor beni böyle içim titreşiyor dinlerken.

Ayrıyeten bu elemanların yurt dışında da baya popi olduğunu söylemeden geçmeyelim. Kankileri falan var Evropa'da. 5SOS ile sahneye falan çıktılar,yanlış olmasın. Simple Plan grubu ise Summer Paradise şarkılarının yeni versiyonu için oraların featçisi Taka ile düet yapmayı seçmiş. Ortaya böyle bir şey çıkmış efenim: Simple Plan-Summer Paradise (ft. Taka)

Harika bir sesi var Taka'nın. Tüm düet videolarını buraya ekleyemesem de siz hepsini bulup izleyin. Mükemmel bir ses Taka. One Ok Rock Taka olarak aratıp tüm videolara ulaşabilirsiniz.

Bal sesli vokalimiz Taka'nın minnoşluğunu an be an takip etmek için Instagram hesabı 10969taka

Toru

Doğum Tarihi: 7 Aralık 1988
Pozisyonu: Lider, gitarist, vokalist

Osaka'lı Toru grubumuzun kurucusu. Çok uzun zamandır Ryota ile birlikte müzik yapıyorlar, çünkü çocukluktan arkadaşlar. Bir hiphop dans grupları var, ismi HEADS. Zaten yanlış hatırlamıyorsam grup fikri ortaya çıkınca Ryota'ya gitmiş Toru ve bundan bahsetmiş. Gerçek arkadaş Ryota görüyor musunuz? ''Gece gece ne grubu allasen Toru ya manyak manyak konuşma,git yat.'' dememiş mesela.
Bunun bir de komik bir hikayesi var dsjdjsjd Sabah uyandıklarında Toru dönmüş Ryota'ya demiş ki ''Hadi grup kuralım.''. Rüyasında gördü heralde ahahahah. Bir de şöyle hoş bir hikaye var. Ryota'nın okuduğu bir kitapta 4 Eylül ve 7 Aralık'ta doğan insanların iyi arkadaş olabilecekleri yazıyormuş. Yani böyle ikisinin bu kadar denk gelmesi hoş ama kitap nasıl böyle bir kanıya varmış, biraz enteresan.

Gitarı elindeyken devleşen ve sahnede tamamen farklı bir insan olan Toru aslında ilk grubunda rapper pozisyonundaymış. Gitara nasıl yöneldi,kim yöneltti şu an emin olamıyorum ama çok iyi bir karar olmuş. Armonika da çalıyor, on parmağında on beş marifetse demek.
Toru Taka'nın peşinden baya koşmuş. Hatta Taka'yı sevmeyen üyeler ona çemkirince bile vazgeçmemiş. ''Melek gibi çocuk.Sesi güzel. Kıpraşmayın siz de seveceksiniz.'' demiş. Yani buna benzer bir şeyler demiştir ya da.
Alex gruptan ayrılınca baya zorlandıklarını söylemiştim. Toru grup üyelerini hep rahatlatmış. Yetmemiş Alex'in kısımlarını üstlenmiş. Çok ciddi görünse de grubu hep toplayan Toru. Grubun babası diye geçiyor zaten.
Bir de çok güzel sesi var keratanın ya,şarkılarda aradan aradan geliyor sanırım. Çok da yakışıklı aynı zamanda, sarı saçlı, siyah saçlı, uzun saçlı, kısa saçlı hiç fark etmez. Her şekilde çok yakışıklı bir bey. Hani lisede bir kötü çocuk olur ya, gitar çalar, tüm kızlar ona aşıktır ahahah öyle bir vibe alıyorum Toru'dan. Zaten kendisinin söylediğine göre, ilkokulda kızlar arasında çok popülermiş.

Toru Avril Lavigne hayranıymış, hayata bak, Avril Lavigne yengesinin kardeşi ahahahs Biliyorsunuz Ryota Avril Lavigne'in kardeşi Michelle Lavigne ile evli. Hayranı olduğun ünlü ile aile yemeklerinde bir araya gelmek, nasip olur mu beee?

Şimdi trajik bir olay var tabi. Toru grubun zavallısı dsjdsjds Evet oyunlarda sürekli kaybediyor. Çocuk hesap ödeye ödeye helak oldu. Bir kere yine hesap için taş-kağıt-makas oynadıklarında kaybedince hesaba öyle bir bakıyor ki ''Evet beyler,bulaşık yıkıyoruz.'' der gibi. Toru'ya acın acımızdır deyip bu olayı da andığımıza göre geçebiliriz dsdjsjdjs

Çok yakışıklı ve çok Avrupai görünen bir suratı var. 5SOS ile sahneye çıktıklarında o kadar kamufle olmuştu ki ya Toru'yu geri alamazsak diye korkmuştum ahahahsah Şaka şaka Toru One Ok Rock'ı bırakmaaz,bırakamaz.

Sahnede uçup kaçan yakışıklı kocişimin (İRONİ) über mükemmel fotiklerini görmek için Insta hesabı toru_10969


Ryota

Doğum Tarihi: 4 Eylül 1989
Pozisyonu: Bas gitar, back vokalist

Geldik Ryota'ya. Ryota Toru'muzla birlikte bu yolları kateden üyemiz. Bass pozisyonunda. Elli fotoğrafı varsa 49'unda da tişörtsüzdür ahahaha. Duyduğuma göre Toru onu gruba katılması için davet etmeden önce rock dinleyen bir tip değilmiş. Ama bu imaj cuk oturmuş valla, içinden rockçıymış Ryota. Kreşten beri dans ediyormuş. Gruba bak, çekirdekten başlamışlar sanata.

Ryota biraz da böyle grubun büyüğü rolünde bir tip. Taka,Toru ve Tomoya'ya abileri gibi bakıyor, koruyor. En başlarda Taka'dan korktuğu için onunla konuşmuyormuş dsjdjsdjs Belalı valla, bıçaklar bizi diye düşünüyordu kesin shshss O günlerden bu günlere. (Aslında başlarda Toru dışında kimseyle konuşmuyormuş da çaktırmayın şimdi) Şimdi Ryota'nın en büyük hayali One Ok Rock'ın sonsuza dek birlikte kalması. LAN  BEN DAYANAMIYORUM, AĞLIYCAM ŞİMDİ HE ŞURADA...

Kızlaar toplaşın! Ryota 2012'den beri canlı performanslar sırasında tişörtünü çıkarmaya başlamış. Demek ki napıyoruz? One Ok Rock konserine gidiyoruuuz. Ama evli haberiniz olsun.Kendisi selebriti tayfdan, Avril Lavigne'in kız kardeşi Michelle Lavigne ile evli. Michelle şu an Ryota'nın soyadı Kohama'yı kullanıyor. Çok da heveslenmeseniz iyi olur sanki dsjsjsjs
Veee kendisinin minicik bir kızı oldu. HALA OLDUM :3

Ryota dünyanın en minnoş insanı ya. Aslında giden iki üyeyle kavgalıymış. Özellikle Alex'e çok kızgınmış çünkü o zamanlar Alex'in gitmesinin grubun sonu olduğunu düşünmüş. Eh o zamanları düşününce haksız da sayılmaz. Baya bir zorlanmışlar toparlamakta. Ama şu anda,yani dört üyeli olduklarından beri hiç kavga etmemişler. Ryota her şeyden hoşlanan bir tip. Allah ne verdiyse seviyor yavrum yaa minnoş şey.

Çok dağınık bir elemanmış. Ben de Tomoya'nın yalancısıyım valla. ŞİMDİ MICHELLE DÜŞÜNSÜN AHAHAHA.
Toru ve Taka kadar olmasa bile Tomoya'ya takılır arada. Ve sonra bunun için endişeleniyor bir de yavrum yaa. Tam bir sanatçı kişiliği işte Ryota ya. Tomoya ona sorun olmadığını hatırlatmak zorunda kalıyor genellikle. Diyordur ki ''Buna mı kırılacam abi, sal bi ya!'' -seslendirmeler yüzde yüz bana aittir.-

Ryota çok nazik bir kişilik yani. İnsanlarla zor kaynaşıyor,kimseyi kıramıyor (rock dinlememesine rağmen Toru'yu kırmayıp One Ok Rock'ı kurmuş daha napsın???)

Ryota grubun en küçüğü gençler. Bu bilgi de şok edici olarak kalsın burada. Ulan grubun en küçüğü evlendi, çocuk yaptı beyler siz evde kaldınız ben size söyleyeyim. -diss to Taka,Toru (2T)

Çılgın bassçımız Ryota'nın üstsüz (uuuu) fotiklerine bol bol bakıp ss almak için Instagram hesabı ryota_0809


Tomoya

Doğum Tarihi: 27 Haziran 1987
Pozisyonu: Baterist

Tomoya tam bir ponçik ayıcık gibi görünüyor lakin grubun en büyük üyesi bu poğaça yanaklı. Ryota'yla iyi anlaşıyorlar genelde. Turlarda falan boş zamanlarında Ryota'yla dışarıda takılırlarmış.

Aslında çocukluk hayali Beyzbol oyuncusu olmakmış. Hayat işte naparsın dsjdjsd Tomoya'nın soyadı Kanki bu arada. Böyle de arkadaş canlısı çocuk dshdhsjdjs Ryota'yla kaderleri de benzeşiyor ahahaha. Tomoya da evli ve çocuklu. Tam bir aile babası yanii :3

Tomoya kendini kaplumbağaya benzetiyor. Ya bence de aşşırı benziyorlar. Baksana minnoş minnoş bakışı bile aynı :3 Red Bull ve o tarz enerji içeceklerinden hoşlanıyor Tomoya. E mantıklı. konser videolarını bir izlerseniz Tomoya öyle abanıyor ki bateriye ona kol da dayanmaz güç kuvvet de. Bu çocuk bateri çalarken coşuyor, başka bir boyuta geçiyor adeta. Bir tane düzgün fotoğrafı yok bateriyle. Üsttekini bulana kadar canım çıktı. Konserlerde uçsun kaçsın, bayılıyor hepsi. -sitemli anne modu-

Tomoya'nın müzik sevdası daha küçüklükten başlıyor. One Ok Rock'dan önce de bir müzik grubunun üyesi hatta. Sonra bizimkilere katılıyor. İyi ki katılıyor valla.
Ama Toru ve Taka çok uyuyorlar çocuğuma üzülüyorum. Bu da onlara çığlık atıyor dsjdjsjds Grubun en büyüğü falan demiyorlar vuruyorlar,gıdıklıyorlar,itiyorlar, o da ağlıyor dsjdjsd Grup sayko arkadaşlar öyle elit elit enstrüman çalsınlar, saçlarını savurup rocker olsunlar istiyorsanız bizim grup size biraz paçoz kaçar dsjsjdjs Tabi Tomoya da dayak yiyeceğini bile bile uyuyor onlara. Grup selamlamasında sululuk yapıyor buna dalıyorlar. Bir kere Toru uyurken burnuna parmaklarını sokmuştu. Devamını tahmin edin bakalım.D.d Evet dayak yedi dshdhshd

Bunun yanında Tomoya hepsini ayrı ayrı seviyor. Yaptıklarına ses çıkarmaması da bundan zaten. Gerçekten dördü de birbirlerine öyle bağlılar ki çok açık bu. TTR dövmesi var ya, grup üyelerinin isimlerini dövme yaptırmış bu çocuk daha ne yapsın :") Uzun zaman boyunca böyle bol kahkahalarla el ele tutuşurlar umarım. Son olarak bu minnoşun instagramı: tomo_10969




Diskografi
Normalde tüm grupların diskografisini şarkı şarkı incelemeye bayılırım ama OOR'da bir diskografi var efenim yani, 12 albüm, 16 single albüm boru değil. Neredeyse benim yaşım kadar aktif müzik hayatları var yani. Dinlemesi çok hoş ama hepsini yazarsam bu bilgisayarın başında gençliğim solabilir ahahahsa.
O yüzden genel bir göz atıp, sevdiğim albümlerden isim olarak bahsedeceğim.
One Ok Rock'ın ilk albümleri ve son albümlerinin tarzları birbirinden epey farklı. Ama tüm bu tarzları gayet iyi kaldırıyorlar. Benim bir çok favorim var. En sevdiğim albümleri açık ara farkla Ambitions ve Eye of Storm albümleri. Bu güzeller güzeli bebek, 2017'de çıktı. Albümden favelerim ise Taking Off, 20/20, Always Coming Back, Bedroom Warfare, One Way Ticket ve bebişim Hard To Love.
Eye of Storm bebeği ise 2019'un tek güzel şeyi. Bu albümde ise sevmediğim tek bir şarkı bile yok, hepsine aşığım. Tam bir sanat eseri. Hele Grow Old Die Young için kurşun atar kurşun yerim heralde.

Onun dışında sevdiğim albümleri/teklileri Naihi Shinsho, Yume Yume, Re:make, The Beginning, şahım Kanzen Kankaku Dreamer, Deeper Deeper, Mighty Long Fall, 35xxxv, The Way Back, Taking Off, Ambitions, Change, Eye of Storm. Bunlar harikadır. Asla hayal kırıklığına uğramazsınız.

Sevdiğim şarkıları ise;
-Naihi Shinsho
-Yume Yume
-Kako wa Kyoukasho ni Mirai wa Shukudai (amin)
-A New One For, All For The New One
-%100
-Koubou
-Yap
-Doppelgänger
-Sonzai Shoumei
-My Sweet Baby
-Kanzen Kankaku Dreamer
-Ringwanderung
-Konzatsu Communication
-Shake it Down
-Liar
-Wherever You Are (<3)
-Adult Suit
-Nobody's Home
-Re:make
-C.h.a.o.s.m.y.t.h. (ağlama seansı başlar...)
C.h.a.o.s.m.y.t.h. tüm şarkılar içinde bile benim için çok özeldir. Şarkının muazzam oluşunu, Taka'nın bal sesini falan bir kenara bırakın. Sadece One Ok Rock'ın birbiri ve birlikte büyümeleri hakkında yazdıkları o sözler beni mahvediyor. O kadar güzel şeylerden bahsediyorlar ki... Hele o klibin ikinci yarısında gelen diğer üyeler... Ay bir durun, ağlayacağım ben biraz. Gelirim hemen. 2011'de yazılmış ve seslendirilmiş bir şarkı hala dünyanın en güzel şarkısı gibi dinleniyorsa, işte o sanat eseridir ve One Ok Rock'da gerçek bir sanatçı. "Sonsuza dek yaşayacak gibi hayal kur ve yarın ölecek gibi yaşa."
-Mr Gendai Speaker
-Pierce
-Let's Take It Someday
-Kimishidai Ressha
-The Beginning
-Notes'n'Words
-Deeper Deeper
-Clock Strikes
-Be The Light
-Mighty Long Fall
-Cry Out
-Heartache
-Paper Planes
-Good Goodbye
-One by One
-The Way Back
-Last Dance
-Always Coming Back
-Taking Off
-20/20
-Bedroom Warfare
-One Way Ticket
-Hard To Love
-Eye Of Storm
-Stand Out Fit In
-Head High
-Grow Old Die Young
-Push Back
-Wasted Nights
-Change
-Letting Go
-Worst In Me
-In The Stars (<3)
-Unforgettable
-Can't Wait
-The Last Time

Bebekler <3

Tüm bu şarkılar mükemmeldir. Aslında 2005'ten bu yana tüm albümleri ayrıntılı olarak incelemek isterdim ama çok fazla albüm ve tekli var. One Ok Rock'ın diskografisi benden daha büyük arkadaşlar... Ama benim tavsiyem o ki yavaş yavaş tüm şarkıları ve albümleri dinleyin. Asla pişman olmazsınız. One Ok Rock özellikle son albümleriyle sizi fethedecektir. Eminim buna, müzikal olarak şaheser niteliğinde bir grup.

Tomoya Kanki için adalet ahahaha

Aşığım<3
Tomoya Kanki için adalet vol. 2
Şu enerjisine aşığım.

Bir tane normal yok ki ahahaha.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder